XERRADA: ESTUDIS POSTOBLIGATORIS
Avui en la xerrada dels alumnes de cicles i batxillerat ens han parlat una mica de les seves experiències:
Quan estàs fent un cicle formatiu tens un mes per canviar-te si no estàs segur ja que a vegades no es té clar el que es vol fer. No hem de tenir por de canviar perquè dels errors se'n aprèn, per tant, no ens hem de preocupar si no sabem què estudiar o què fer en un futur perquè sempre podem canviar.
Van plantejar-se una sèrie de preguntes per poder explicar-nos la xerrada:
- Com recordem el moment de tancar l'etapa de l'ESO?
Al principi sentien indecisió, com és normal, però sempre s'acaba trobant el camí. Deien que és un moment emotiu, quart és un curs per disfrutar amb els amics perquè molts d'ells no els tornaràs a veure o no els podràs veure tan seguit. També es sentien espantats i dubtosos per haver de començar en un lloc nou alguns d'ells.
2. Què pensem que s'ha de tenir en compte alhora de decidir l'opció acadèmica futura?
Hem de ser conscients de que la decisió és per nosaltres i pel nostre futur.
És millor no fer un batxillerat si no ens agrada estudiar, ja que el batxillerat requereix esforç i hores d'estudi i dedicació. El batxillerat no és només per a alumnes intel·ligents, cal només saber organitzar-te, ser constant i fer un treball constant a casa. Finalment, s'ha de fer el que realment ens agradi i no ens hem de deixar condicionar per la societat, els nostres pares o la opinió de terceres persones.
3. Pensem que el projecte de recerca va ser un bon punt de partida per a la nostra vida?
El treball de recerca és una bona eina per encaminar-mos de cares al futur, ja que ajuda a entendre més bé el que volem fer en un futur i a més ens ajuda a decidir-nos.
4. Què recomanem els alumnes que ara estan a 4rt d'ESO i que iniciaran el curs vinent estudis postobligatoris?
Hem de tenir clar que ens ho hem de prendre amb serietat perquè són estudis postobligatoris.
Uns bons consells de cares al batxillerat:
- Hem de ser més independents.
- Hem d'intentar no estressar-nos perquè hi ha exàmens constantment.
- S'ha de repassar cada dia per no perdre el fil.
- S'ha d'agafar un àmbit d'estudi per després no tenir massa feina acumulada.
- Aprofitar les hores d'estudi a l'institut.
- Tot i que els estudis són molt importants, no s'ha de deixar de banda la vida personal, que també té molta importància.
ASPECTES PER DESTACAR
La gent sol pensar que fer un cicle és més fàcil o que no hi ha tanta feina com en un batxillerat, però la realitat és que en els dos s'ha de demostrar esforç i treball per poder tenir una bona qualificació. Moltes vegades és més importat tenir una bona experiència en l'àmbit que s'estudia que no un títol d'una universitat prestigiosa.
CONCLUSIONS
Aquesta xerrada m'ha servit moltíssim. Escoltar l'experiència d'altres persones m'ha fet veure que pot ser ara estic seguríssima del que faré i el que em dedicaré, però demà pot ser m'aixeco amb altre idea al cap, però el millor, és que si em passa això, puc canviar i buscar un altre opció.